Ervaring vervolg

Goedemorgen,

Zojuist lees ik in BN De Stem het onderwerp met betrekking tot de utermöhlen-bril.
Zelf kreeg ik een aantal jaren geleden van het ene op het andere moment een ontzettende aanval van duizeligheid.
Zo heftig dat ik nog probeerde de toilet te halen om over te geven, maar daar op de grond terecht kwam en niet zelf kon opstaan.
Dat ziek zijn duurde wel enkele dagen. Mijn hoofd zelfs maar even draaien was niet mogelijk zonder weer zo ziek te worden en over te moeten geven.
Ik vergeleek het met ernstig zeeziek zijn.

Daarna kreeg ik ook last van doofheid aan de rechterkant.
Na onderzoek bleek de oorzaak de ziekte van Ménière. Ook ik kreeg medicijnen voorgeschreven, maar die hielpen niet voldoende.
Gevolg dat ik ruim een half jaar ziek thuis was. Regelmatig probeerde ik te gaan werken, maar vaak moest een collega mij naar huis brengen of moest ik op mijn werk het bed in omdat ik niet eens naar huis kon.
Ook bij iemand op bezoek gaan kon betekenen dat ze mij ziek naar huis moesten brengen.
Van de zeven dagen in een week was ik er minimaal vijf ziek.

Van een kennis hoorde ik voor het eerst over een bril die zou kunnen helpen.
Eerst dacht ik nog: ik heb iets aan mijn oren, mijn evenwicht, dat lap je toch niet op met een bril? Ik was er nogal sceptisch over.
Maar ik ben verder gaan zoeken en kwam zodoende in contact met een man die zelf ervaring had met die bril, en er heel erg blij mee was.

Zo snel mogelijk heb ik een afspraak gemaakt, en het was een geweldige ervaring.
De dag dat ik de bril voor het eerst op had gezet, ben ik met een vriendin in het bos gaan wandelen.
Het voelde als een verademing, wat een rust in mijn hoofd aan de kant waar ik juist zoveel last had, wat een ruim gevoel gaf het. Al heel snel ging het steeds beter en kon ik weer naar mijn werk. De medicijnen kon ik afbouwen.

De controlerend arts waarbij ik in die tijd op controle moest, had weinig begrip voor deze ziekte. (of mogelijk weinig kennis ervan?)
Hij eiste van mij dat ik regelmatig bij hem op controle kwam. Dat was 40 km bij mijn woonplaats vandaan, omdat ik daar werkte. Zelf met de auto of openbaar vervoer er naar toe was onverantwoord, dus moest ik steeds iemand inschakelen om voor mij te rijden.
Mijn voorstel om in mijn regio naar een arts te gaan, werd niet geaccepteerd.
Gelukkig had mijn toenmalige direct leidinggevende meer begrip voor de situatie. Nadat ik hem dan ook over de utermöhlen-bril vertelde en ik de glazen al had besteld, heeft hij er voor gezorgd dat ik ze alsnog vergoed kreeg. Ik had n.l. net voordat ik ziek werd een nieuwe bril aangeschaft.
De ziektekostenverzekering is inderdaad niet bereid hierin ook maar een enkele bijdrage te leveren. Zeer onterecht vind ik dat.

De KNO arts tegen wie ik over deze bril vertelde, stond er niet voor open. Mijn huisarts vond het echter een goed idee dat ik dit had gedaan en hoopte dat ik veel baat bij zou hebben.
De opticien zei het niet te kunnen verklaren, maar heeft nadien zelf regelmatig contact gehad met dr. Vente en hij maakt zijn cliënten er, indien nodig, op attent en verwijst ze dan door naar hem.

Ik hoop van ganser harte, dat hier nu eindelijk eens meer aandacht aan wordt besteed en de instanties inzien wat dit betekent
voor al diegene die met deze ziekte te kampen hebben. Er kan zeker iets gedaan worden aan de ziekte van Ménière!!
Eén keer heb ik iemand gesproken, die zei er weinig baat bij te hebben gehad,
maar diegenen zijn echt in de grote minderheid t.o.v. al die patiënten die er enorm door zijn en/of worden geholpen.

met vriendelijke groet,
L. Antonissen
Halsteren

  • 16 jaar geen last van duizeligheid

    In januari 1995 is bij mij de ziekte van Ménière geconstateerd. Medicijnen hielpen niet. In hetzelfde jaar heeft Dr. Vente mij een Utermöhlen prismabril aangemeten en daarna heb ik bijna 16 jaar (en 4 controles) geen last meer gehad van duizeligheid!

  • Onze dochter is een stuk vrolijker geworden

    Op basis van verschillende leestests, en uw onderbouwing voor “de prismabril van Utermöhlen”, heeft mijn dochter op school meer tijd gekregen voor het maken van proefwerken en repetities. Dit is een succes, omdat ze deze toetsen nu af kan maken binnen de ruimere tijd en zo kan laten zien wat ze weet.

  • De prismabril maakt het wat rustiger

    Onlangs heeft u onze zoon gezien vanwege hoofdpijn en duizeligheidsklachten. U heeft toen geconstateerd dat hij niet de ziekte van Ménière heeft. U heeft een recept voor een prismabril geschreven waarmee hij zijn zicht kan optimaliseren. Daarmee spaart hij zijn energie en verlaagt zo de druk op nog meer hoofdpijn.