Foutieve refractie (oogafwijking)

“People who experience migraine headaches should attend a specialist to ensure that their refractive errors are appropriately corrected”.

Verborgen oogafwijking funest voor productiviteit

Volwassenen zouden als gevolg van de oogafwijking meer klachten over hun gezondheid hebben. De refractieafwijkingen (vanaf plus of min een half) leiden niet onmiddellijk tot slechter zicht. Ze gaan wel gepaard met permanente inspanning van de oogspieren, waardoor volwassenen hoofdpijnklachten hebben en zich minder goed kunnen concentreren.
Volwassenen met dit oogprobleem verzuimen jaarlijks twee dagen vaker dan met goed functionerende ogen. De afwijking leidt ook tot ‘vage klachten’. Dat stelt de huisarts Theo Hendricks, op grond van eigen onderzoek waarop hij onlangs aan de Universiteit van Maastricht is gepromoveerd.
Volgens Hendricks zijn de verborgen afwijkingen eenvoudig op te sporen bij de gebruikelijke oogkeuringen. Maar hij zegt dat niet alle huisartsen, bedrijfsartsen en opticiens er van op de hoogte zijn hoe dat moet en dat dit probleem speelt.
dr. Theo J.W. Hendricks “Refractive errors: occurrence, aspecific health complaints, and functional problems”

The correlation between migraine headache and refractive errors.
Optom Vis Sci. 2006 Feb;83(2):82-7. Harle DE, et al

Bron ANP

  • 16 jaar geen last van duizeligheid

    In januari 1995 is bij mij de ziekte van Ménière geconstateerd. Medicijnen hielpen niet. In hetzelfde jaar heeft Dr. Vente mij een Utermöhlen prismabril aangemeten en daarna heb ik bijna 16 jaar (en 4 controles) geen last meer gehad van duizeligheid!

  • Onze dochter is een stuk vrolijker geworden

    Op basis van verschillende leestests, en uw onderbouwing voor “de prismabril van Utermöhlen”, heeft mijn dochter op school meer tijd gekregen voor het maken van proefwerken en repetities. Dit is een succes, omdat ze deze toetsen nu af kan maken binnen de ruimere tijd en zo kan laten zien wat ze weet.

  • De prismabril maakt het wat rustiger

    Onlangs heeft u onze zoon gezien vanwege hoofdpijn en duizeligheidsklachten. U heeft toen geconstateerd dat hij niet de ziekte van Ménière heeft. U heeft een recept voor een prismabril geschreven waarmee hij zijn zicht kan optimaliseren. Daarmee spaart hij zijn energie en verlaagt zo de druk op nog meer hoofdpijn.